18 Απριλίου 2024

Εκρηκτική αύξηση των startup accelerators στη Βρετανία μέσα σε μόλις τρία χρόνια

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Telefonica/O2, η Βρετανία βρίσκεται εν μέσω μιας έκρηξης από accelerators και εκκολαπτηρίων επιχειρήσεων.  Η έρευνα έδειξε ότι πάνω από τα μισά προγράμματα που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησαν τα τελευταία 3 χρόνια.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό αντικατοπτρίζει την εκρηκτική ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα από την έγκριση της κυβέρνησης με το πρόγραμμα Tech City το 2010. Όπως φαίνεται, αυτή η πρόωρη έγκριση λειτούργησε ως καταλύτης, με τον ιδιωτικό τομέα να αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή πάνω από το 40% όλων των προγραμμάτων startup στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά τις καλύτερες προθέσεις της κυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων (61%) συνεχίζουν να είναι προσανατολισμένα στην πρωτεύουσα, αντιπροσωπεύοντας έτσι το 10πλάσιο του συνολικού αριθμού των προγραμμάτων έξω από το Λονδίνο.

Η κατανομή αυτή σημαίνει πως πολλοί ταλαντούχοι επιχειρηματίες εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στο Λονδίνο παρά το υψηλότερο κόστος που συνεπάγεται του να έχει τη βάση του κανείς στην πρωτεύουσα.  Η περιφερειακή προσέγγιση για το άμεσο μέλλον φαίνεται θετική, με το Birmingham και τοEdinburgh να παρουσιάζουν ανάπτυξη, αλλά και διπλασιασμό των προγραμμάτων τα τελευταία δύο έτη. Η Ουαλία και η Β. Ιρλανδία συνεχίζουν να μένουν πίσω στον αριθμό προγραμμάτων, παρά την ανάπτυξη των χώρων συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του Swansea, βάσης του Techhub.


Πηγή: techcitynews.com