29 Μαρτίου 2024

Η Microsoft βρίσκεται στα δικαστήρια καθώς έχει να αντιμετωπίσει και ένταλμα έρευνας για δεδομένα από το εξωτερικό

Η Microsoft βρίσκεται στα δικαστήρια καθώς δεν συμμορφώθηκε με το ένταλμα, μετά από απόρριψη του αιτήματος προσφυγής της 31ης Ιουλίου. Η υπόθεση ξεκινά από ένα ένταλμα ερευνών των ΗΠΑ για αρχεία της Microsoft που είναι αποθηκευμένα στην Ιρλανδία. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα βρίσκονται εκτός των αμερικάνικων ενταλμάτων. Δεν έχει την ίδια όμως άποψη η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Microsoft απέτυχε να κερδίσει στο δικαστήριο, μετά από πάρα πολλές δίκες. Οι εταιρίες του κλάδου έχουν υποστηρίξει την εταιρία. Η Microsoftεπιθυμεί να ακολουθήσει τις επιταγές της δικαιοσύνης, αν και η απόφαση μοιάζει περισσότερο διαδικαστική, αλλά αυτό υποδηλώνει πόσο σοβαρό θεωρεί το ζήτημα η εταιρία.

Ο τόνος της απόφασης βέβαια είναι σχεδόν αστείος: η: Microsoft δεν κάνει αυτό που πρέπει, για αυτό και τιμωρείται, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει άμεση τιμωρία, και η Microsoft συμπεριφέρεται έτσι ώστε να μπορεί να κάνει έφεση ξανά. Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί η Microsoft συμπεριφέρεται έτσι αν θέλει να ξανακάνει έφεση, αλλά σύμφωνα με το έγγραφο:

Ενώ η Microsoft συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν χρειάζονται και πολλά για να γίνει η έφεση, συμφωνεί ότι η ετυμηγορία θα απομακρύνει κάθε πιθανότητα έφεσης.  Άρα, διατηρεί το δικαίωμα έφεσης σύμφωνα με την απόφαση της 31ης Ιουλίου, και πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και θα λυθεί μια και καλή η υπόθεση.

Η υπόθεση είναι σημαντική, γιατί θα δημιουργήσει τετελεσμένο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα μπορεί να επεμβαίνει στα κέντρα δεδομένων αμερικάνικων εταιριών σε όλον τον κόσμο – και έτσι οι εταιρίες δεν θα μπορέσουν να προστατεύσουν ούτε τους μη Αμερικάνους, των οποίων τα στοιχεία κατέχουν. Δεν θα αρέσει καθόλου αυτό στους χρήστες. Και τα έσοδα θα μειωθούν.






Πηγή:  techcrunch.com