Η startup EQLIM, που σημαίνει στα αραβικά «περιοχή» ή «έδαφος», σκοπεύει να δημιουργήσει μια υπηρεσία εγγραφής για δεδομένα πραγματικού χρόνου για την ανθρώπινη δραστηριότητα στις αναδυόμενες οικονομίες. Η startup με έδρα την Βυρητό ανέφερε την έλλειψη δεδομένων για την Μέση Ανατολή. Θα εξετάσει τα big data που καλύπτουν την γεωπολιτική, τις υποδομές και το εμπόριο, αλλά και δεδομένα από την υγεία, το περιβάλλον, την γεωργία και τις πόλεις.Θέλει να αναπτυχθεί από τον αραβικό κόσμο στην Ασία και την Αφρική.


Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει $425.000 από την επένδυση του Fadi Ghandour, και αναμένει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης $1-$1,5 εκατομμυρίου για την ανάπτυξη προϊόντων και αγορών. Ο Hassan Alassaad, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής αναφέρει ότι «εντοπίζει η εταιρία τους κινδύνους και τις ευκαιρίες σε όλη την περιοχή». Η αγορά των big data στη Μέση Ανατολή ανέρχεται σε πάνω από $1 δισεκατομμύριο.Ένα δείγμα των δεδομένων της EQLIM είναι διαθέσιμα μέσω ΑΡΙ, διαδικτύου, κινητού, RSS και email.

 

Ένα παράδειγμα συμπεριλαμβάνει έναν διαδραστικό χάρτη του αραβικού κόσμου όπου δείχνει τις περιοχές με καταστροφές τόπων λατρείας τον προηγούμενο μήνα, έναν άλλο για τα κατεστραμμένα σχολεία στη Γάζα, ένα σύμπλεγμα που βασίζεται στην βιομηχανία των μεταφορών, ή το σύνολο των υποδομών ενέργειας που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ISIS, ανέφερε στο τοπικό μπλογκ Wamda.

 

Πηγή: www.scoop.it