19 Απριλίου 2024

Η Privacy Analytics συγκέντρωσε $3,5 εκατομμύρια για ανωνυμοποίηση δεδομένων υγείας.

Η ιδιωτικότητα των δεδομένων υγείας έχει σταδιακά περάσει στους επενδυτές και τις startup εταιρίες καθώς τα συστήματα υγείας περνούν στην ψηφιακή εποχή. Αρκετές νέες εταιρίες, όπως η Medable, που προσφέρουν βοήθεια σε παρόχους υπηρεσιών υγείας για να κάνουν τα δεδομένα τους ιδιωτικά, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Μια από αυτές είναι Privacy Analytics με έδρα τον Καναδά, που σήμερα συγκέντρωσε $3,5 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση, όπου συνεισέφερε τα περισσότερα η Vanedge Capital. ΗVanedge έγινε μαζί με την BDC IT Venture Fund και το Ινστιτούτο Ερευνών Καρκίνου του Οντάριο (OICR) ο κύριος επενδυτής της εταιρίας.Το λογισμικό της Privacy Analystics διατηρεί ασφαλή τα στοιχεία υγείας για ανάλυση και έρευνα που βασίζεται σε συγκεκριμένη χρήση των δεδομένων, συμβατό και με HIPAA. Το λογισμικό εφαρμόζει κατώτερα όρια κινδύνου για την ανωνυμοποίηση των προσωπικών δεδομένων που βρίσκονται σε απλές βάσεις δεδομένων, κείμενα και άλλα ήδη εγγράφων.


Έτσι οι πελάτες λαμβάνουν ατομικά δεδομένα για ανάλυση ενώ ταυτόχρονα οι πληροφορίες αυτές διατηρούνται ασφαλείς, ανέφερε η εταιρία. Τα ανώνυμα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δευτερεύοντες σκοπούς, όπως αναζήτηση, βελτίωση ποιότητας και ασφάλειας, δημόσια υγεία, πληρωμή, πιστοποίηση ή διαπίστευση, έλεγχο λογισμικού, και άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές, αυτοματοποιημένες, με διαδικασία σε επίπεδα επιχείρησης που κερδίζει κανείς και χρόνο και χρήμα.


«Πιστεύουμε ότι η Privacy Analytics πρόκειται να γίνει de facto στάνταρ επιλογή για ανωνυμοποίηση ρίσκου στον τομέα της υγείας και άλλες επενδύσεις», ανέφερε ο V. Paul Lee, συνεργάτης της Vanedge.


«Όσο οι οργανισμοί συγκεντρώνουν όλο και περισσότερα δεδομένα, θα χρειάζονται επιχειρηματικές λύσεις για την διαχείρισή τους και για την κερδοφορία από τον διαμοιρασμό των πληροφοριών, για να αποφύγουν τις ακριβές παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων που κυριαρχούν στα μέσα σήμερα».Οι πελάτες της εταιρίας αντιπροσωπεύουν τις μισές από τις Fortune 50 εταιρίες παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως και κάποιους μεγάλους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς οργανισμούς, όπως το Κέντρο Κλινικής Αριστείας στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.