19 Απριλίου 2024

Η SAS Ελλάδας στη Νο 1 θέση με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα και το 2014!

Νίκος Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδας:
“«Το καλύτερο γραφείο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» για το προσωπικό της τόσο όσον αφορά την κατάρτιση και δεξιότητες του, καθώς και δυνατότητα παράδοσης έργων.”

Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics και η μεγαλύτερη εταιρεία στο Business Intelligence, κατετάγη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη 1η θέση στην ετήσια λίστα µε τις "Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2014" της εταιρείας ερευνών, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης Great Place to Work Institute Hellas.

 

H νέα διάκριση της SAS Ελλάδας αποτελεί συνέχεια ανάλογων διακρίσεων της SAS σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, επί σειρά ετών κατατάσσεται στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των εταιρειών με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα, τόσο στις ΗΠΑ όπου εδρεύουν τα κεντρικά γραφεία της, όσο και σε πολλές από τις 56 χώρες στις οποίες διαθέτει τοπικά γραφεία.

 

Σχολιάζοντας τη νέα σημαντική αυτή διάκριση του τοπικού γραφείου, ο Νίκος Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, δήλωσε: Η συγκεκριμένη διάκριση είναι συνέχεια διάκρισης που έλαβε το τοπικό γραφείο πρόσφατα από την SAS ως «Το καλύτερο γραφείο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» για το προσωπικό της τόσο όσον αφορά την κατάρτιση και δεξιότητες του, καθώς και δυνατότητα παράδοσης έργων. Μας χαροποιεί και μας κάνει λοιπόν διπλά περήφανους το γεγονός ότι και φέτος, για δύο συνεχείς χρονιές - το 2013 και το 2014 – κατορθώσαμε να κατακτήσουμε τη Νο 1 θέση στην λίστα µε τις "Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα!

 

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καθιστούμε τη SAS Ελλάδας ως μια ελκυστική εταιρεία για όλους τους επαγγελματίες στο χώρο των δεδομένων, αφού θεωρούμε ότι τα business analytics αποτελούν έναν τομέα με εξαιρετικές προοπτικές στο χώρο της απασχόλησης, ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διατηρούμε το περιβάλλον εργασίας μας σε υψηλά επίπεδα, όντας βέβαιοι ότι αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα συνέχισης και επαύξησης της αναπτυξιακής πορείας μας."

 

Αναλυτικότερα, η SAS έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο ικανό να προσελκύει και να προσλαμβάνει και να διατηρεί τους αρτιότερα καταρτισμένους ανθρώπους της αγοράς. Για τη SAS, επιτυχής πρόσληψη δε σημαίνει μόνο τον εντοπισμό των ανθρώπων με τις κατάλληλες δεξιότητες, αλλά και εκείνων που θα αγκαλιάσουν την κουλτούρα, το μοντέλο λειτουργίας και τις βασικές αξίες της εταιρείας. Με τη διαδικασία αξιολόγησης που ακολουθεί διασφαλίζει ότι τα όποια νέα μέλη θα ταιριάζουν και θα μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν στο εταιρικό περιβάλλον, που προωθεί τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική σταδιοδρομία και την προσωπική ζωή των στελεχών.

 

Ένας άλλος τομέας στον οποίο η SAS δίνει μεγάλη βαρύτητα είναι η κατάρτιση, αναγνωρίζοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πηγαία επιθυμίανα εκπαιδευθούν και να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά. Για το λόγο αυτό παρέχει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών επιλογών όπως εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου (e-learning), εκπαίδευση μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας με ζωντανή αναμετάδοση (live webcast), εκπαιδευτικά ταξίδια, on-the-job training καθώς και άλλες παρόμοιες, στοχευμένες προς τον εργαζόμενο, μεθόδους. Η παροχή εκπαίδευσης και ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης, αυξάνει την ικανοποίηση που λαμβάνουν οι υπάλληλοι από την εργασία τους, συμβάλλοντας τελικά στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας.

 

Επιπροσθέτως, η διαχείριση της απόδοσης (performance management) αποτελεί βασικό συστατικό τόσο για την βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και της ίδιας της εταιρείας, όσο και για τη διατήρηση των κορυφαίων ταλέντων της. Γενικότερα, αυτό το οποίο η εταιρεία επιδιώκει είναι μια διαδικασία αξιολόγησης απόδοσης η οποία να είναι δυναμική, συνεχής και όχι «στατική», να προσδιορίζεται και να χαρακτηρίζεται από τη διάρκεια της και να αναφέρεται σε καθημερινά γεγονότα. Αυτός θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για την ενίσχυση του αισθήματος δικαίου και αξιοκρατίας. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το φιλικό και συναδελφικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί και το οποίο συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός ομαδικού πνεύματος εργασίας με κύρια χαρακτηριστικά την ευγενή άμιλλα και την προσήλωση στον κοινό στόχο.

 

Σχολιάζοντας τη νέα σημαντική αυτή διάκριση, ο Νίκος Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, δήλωσε: "Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη χρονιά την προσήλωση της εταιρείας σε ένα ανθρωποκεντρικό περιβάλλον εργασίας με στόχο τη βαθιά ικανοποίηση των εργαζομένων μας. Κατορθώσαμε για δύο συνεχείς χρονιές - το 2013 και το 2014 - να κατακτήσουμε τη Νο 1 θέση και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, καθώς η διατήρηση στην κορυφή αποτελεί μια σαφώς μεγαλύτερη πρόκληση.

 

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καθιστούμε τη SAS Ελλάδας ως μια ελκυστική εταιρεία για όλους τους επαγγελματίες στο χώρο των δεδομένων, αφού θεωρούμε ότι τα business analytics αποτελούν έναν τομέα με εξαιρετικές προοπτικές στο χώρο της απασχόλησης, ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διατηρούμε το περιβάλλον εργασίας μας σε υψηλά επίπεδα, όντας βέβαιοι ότι αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα συνέχισης και επαύξησης της αναπτυξιακής πορείας μας."

 

Σχολιάζοντας τη νέα σημαντική αυτή διάκριση του τοπικού γραφείου, ο Νίκος Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, δήλωσε: Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται έπειτα από εσωτερική διάκριση που έλαβε το τοπικό γραφείο πρόσφατα από την SAS ως «Το καλύτερο γραφείο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» για το προσωπικό της τόσο όσον αφορά τις, δεξιότητες, ικανότητες, ποιότητά του καθώς και δυνατότητα παράδοσης έργων». Μας χαροποιεί και μας κάνει διπλά περήφανους το γεγονός ότι για δύο συνεχείς χρονιές - το 2013 και το 2014 – κατορθώσαμε να κατακτήσουμε τη Νο 1 θέση! Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καθιστούμε τη SAS Ελλάδας ως μια ελκυστική εταιρεία για όλους τους επαγγελματίες στο χώρο των δεδομένων, αφού θεωρούμε ότι τα business analytics αποτελούν έναν τομέα με εξαιρετικές προοπτικές στο χώρο της απασχόλησης, ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διατηρούμε το περιβάλλον εργασίας μας σε υψηλά επίπεδα, όντας βέβαιοι ότι αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα συνέχισης και επαύξησης της αναπτυξιακής πορείας μας."

 

Σχετικά με το Great Place to Work

 

Το Great Place to Work Institute δημοσίευσε την πρώτη λίστα με τις εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα το 1997, σε συνεργασία με το περιοδικό "Fortune" στις ΗΠΑ και με το Exame στη Βραζιλία, και πλέον αξιολογεί τις εταιρείες µε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε πάνω από 45 χώρες. Κάθε χρόνο, το Great Place to Work αναλύει στοιχεία ερευνών από περισσότερους από 2,5 εκατ. εργαζόμενους, καθώς και αναλυτικά δεδομένα που αφορούν στην εργασιακή κουλτούρα από 5.671 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν πάνω από 11 εκατ. εργαζόμενους. Η καινοτομία της λίστας "World's Best Multinational Workplaces" έγκειται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη ολοκληρωμένη λίστα, η οποία βασίζεται σε έρευνα των απόψεων των εργαζομένων και διεξάγεται σε χιλιάδες εταιρείες σε έξι ηπείρους, αποτελώντας έτσι την μεγαλύτερη παγκοσμίως ετήσια έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ SAS

 

H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Βusiness Intelligence.

 

Η SAS βοηθά τους σύγχρονους οργανισμούς και επιχειρήσεις να αντιληφθούν πλήρως την τεράστια δυναμική του πιο πολύτιμου αγαθού τους: των δεδομένων τους. Απλούστερα, οι λύσεις της βοηθούν τους οργανισμούς να αντλήσουν συγκεκριμένη και πολύτιμη πληροφορία από τα διάσπαρτα επιχειρησιακά δεδομένα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους.

 

Για το λόγο αυτό, η SAS αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, με τις εξειδικευμένες και κλαδικές λύσεις της να χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 70.000 εγκαταστάσεις σε 134 χώρες ανά την υφήλιο, καθώς και σε 91 από τους Top-100 οργανισμούς της λίστας Global 500 του έγκριτου περιοδικού Fortune.

 

Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο THE POWER TO KNOW®.