Μια δυναμική και από τις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα επέλεξε τη λύση SAS® Visual Analytics, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού ασθενών αλλά και των εταιρειών / πελατών της (φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, νοσοκομεία).

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν στην υγεία των ασθενών είναι η μη τήρηση της ενδεδειγμένης φαρμακευτικής θεραπείας, όπως αυτή υποβάλλεται από τους ιατρούς, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού ασθενειών, αλλά και των επισκέψεων στα νοσοκομεία. Το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα τόσο τους ίδιους τους ασθενείς όσο και όλο το σύστημα υγείας.

 

Με τη χρήση του SAS Visual Analytics, η BIOAXIS Healthcare είναι πλέον σε θέση να επιλύει, σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω προβλήματα, αφού η λύση της επιτρέπει να επεξεργάζεται μεγάλο αριθμό δεδομένων από την πελατειακή της βάση και να συγκεντρώνει και να αναλύει ταχύτατα πληροφορίες παρέχοντας, εν τέλει, έγκαιρες και αξιόπιστες αναφορές που βοηθούν στην κατανόηση και την επίλυση των προβλημάτων της συμμόρφωσης των ασθενών.

 

Όλα αυτά μέσα από ένα εξαιρετικά εύχρηστο γραφικό περιβάλλον εργασίας που παρέχει σε όλα τα στελέχη της BIOAXIS Healthcare τη δυνατότητα να αναλύουν τα δεδομένα μέσα σε δευτερόλεπτα και να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα με εντυπωσιακό τρόπο, στο Internet ή σε iPad και Android tablets.

 

Για την BIOAXIS Healthcare, το SAS Visual Analytics αποτελεί μια πραγματικά στρατηγική επένδυση, αφού μπορεί πλέον να προσαρμόζει τα πλάνα της στο διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο της υγείας και να βελτιώνει σημαντικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες της. Τα οφέλη αφορούν κατά πρώτο λόγο στη βελτίωση της υγείας των ίδιων των ασθενών, αφού πλέον είναι σε θέση να ακολουθούν συστηματικά τη φαρμακευτική αγωγή και να μην παρεκκλίνουν από την πορεία αποθεραπείας τους.

 

Στόχος της BIOAXIS Healthcare είναι να επεκτείνει τη χρήση του SAS Visual Analytics και σε άλλα τμήματα, παρέχοντάς τη δυνατότητα δημιουργίας πρόσθετων αναφορών, καθώς και σε άλλες λειτουργίες, που περιλαμβάνουν πολύπλοκες αναλύσεις δεδομένων, προσομειώσεις, κ.λπ.

 

Όπως δήλωσε ο CEO της BIOAXIS Healthcare Ελλάδος κ. Βασίλης Τριαντόπουλος “Ένας από τους πολύ βασικούς τομείς που επενδύει η εταιρεία μας είναι η πληροφορική της υγείας και κυρίως η ανάλυση των δεδομένων. Οι γνώσεις οι οποίες λαμβάνουμε μας βοηθούν τόσο να βελτιώσουμε την ζωή των ασθενών όσο και να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας να διαχειριστεί πιο αποδοτικά τα κόστη της υγείας. Επιλέξαμε SAS Visual Analytics για την υψηλού επιπέδου πολύπλοκες αναλύσεις  και αναφορές που μας δίνει σε ένα απλό και κατανοητό περιβάλλον.”

 

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Πέππας, Country Manager της SAS Ελλάδος, Κύπρου & Βουλγαρίας, τόνισε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι μια ιδιαίτερα δυναμική εταιρεία όπως η BIOAXIS Healthcare, η οποία δραστηριοποιείται στον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο της υγείας, εντάσσεται στην οικογένεια της SAS. Η φιλοσοφία της BIOAXIS Healthcare, που βασίζεται στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας, μπορεί πλέον να υλοποιηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα με τη χρήση μιας καινοτομικής λύσης όπως το SAS Visual Analytics, με απώτερο στόχο την επίτευξη της βέλτιστης φροντίδας των ασθενών της”.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε το ακόλουθο white paper: Capitalizing on the Power of Big Data for Healthcare, το οποίο περιγράφει πώς τα high-performance analytics ανοίγουν μια νέα εποχή στον κλάδο της Υγείας.