Ακόμα πιο δυναμικά στο χώρο των High-Performance Analytics εισέρχεται η SAS από το τρίτο τρίμηνο του 2012. Αναλυτικότερα, η ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών Business Analytics, προσθέτει υψηλής απόδοσης ανάλυση κειμένου στα SAS High-Performance Analytics, μια appliance-ready λύση που παρέχεται και ως ολοκληρωμένη πρόταση με τις συσκευές της Teradata και της EMC Greenplum, και εκτελεί πολύπλοκες αναλύσεις στα Big Data.

 

H λύση SAS High-Performance Analytics, η εμπορική διάθεση της οποίας ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, θα εμπλουτιστεί τον προσεχή Αύγουστο με νέες δυνατότητες ανάλυσης κειμένου, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκομίζουν σε βάθος γνώση από τα αδόμητα δεδομένα που υπάρχουν σε e-mails, κοινωνικά δίκτυα, αρχεία καταγραφής τηλεφωνικών κέντρων, έγγραφα, κ.λπ.

 

Σήμερα, τα αδόμητα δεδομένα υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 80% των συνολικών δεδομένων που κατακλύζουν τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές των υπολογιστών. H λύση SAS High-Performance Analytics θα προσφέρει νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση ακόμα και των μεγαλύτερων "αποθηκών" δεδομένων, γνωστότερων πλέον και ως "big data", αποκαλύπτοντας τις κρυφές σχέσεις μέσα στα αδόμητα δεδομένα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι οργανισμοί και επιχειρήσεις να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες – όπως νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ανεκμετάλλευτους πελάτες, θέματα σχετικά με την ποιότητα και την ικανοποίηση του πελάτη – και φυσικά κέρδη.

 

"Τα επιχειρησιακά δεδομένα αυξάνονται εκθετικά τα τελευταία χρόνια και οι τεράστιες αυτές ποσότητες δομημένων και αδόμητων δεδομένων απαιτούν δύο πράγματα για να αποκτήσουν χρησιμότητα για τη λήψη αποφάσεων", δήλωσε ο Surya Mukherjee, Senior Analyst στην εταιρεία μελετών Ovum. "Κατά πρώτο, ο τεράστιος αυτός όγκος των δεδομένων θα πρέπει να μπορεί να 'αντληθεί' από τους χρήστες και να αναλυθεί, χωρίς καθυστερήσεις. Και, στη συνέχεια, η γνώση που θα προκύψει από την ανάλυση αυτών των δεδομένων θα πρέπει να παραδοθεί γρήγορα στα στελέχη που λαμβάνουν τις αποφάσεις, πριν χαθεί μια επιχειρηματική ευκαιρία ή μια επικίνδυνη κατάσταση εξελιχθεί σε καταστροφή. Τα High-Performance Analytics, όπως αυτά που προσφέρει η SAS, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν σημαντική αξία από τα δεδομένα, παρέχοντας απαντήσεις σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και οδηγώντας σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" τόνισε.

 

Τα SAS High-Performance Analytics μειώνουν δραστικά το χρόνο της ανάλυσης των δεδομένων από ημέρες σε ώρες, από λεπτά σε δευτερόλεπτα, χωρίς δειγματοληψία και χρησιμοποιώντας ιδανικές αναλυτικές τεχνικές σε δισεκατομμύρια γραμμές δεδομένων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υλοποιηθεί και στην ευρύτερη σειρά λύσεων της SAS, παρέχοντας ταχύτερες και ακριβέστερες απαντήσεις σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σφιχτό ανταγωνισμό και αυξημένες κανονιστικές ρυθμίσεις.

 

"Τα high-performance analytics αποτελούν την πλέον σημαντική τεχνολογική εξέλιξη της SAS τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια" τόνισε ο CEO της εταιρείας Jim Goodnight. "Συνειδητοποιήσαμε ότι οι οργανισμοί συγκέντρωναν τεράστιες ποσότητες δεδομένων που θα μπορούσαν να προσφέρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν στο παρελθόν. Όμως, η ανάλυση διαρκούσε πολύ μεγάλο χρόνο με αποτέλεσμα οι απαντήσεις, όταν παραδίδονταν, να έχουν χάσει την αξία τους. Τα high-performance analytics παρέχουν απαντήσεις όταν η πληροφορία είναι ακόμα χρήσιμη και αφήνουν χρόνο για την εξερεύνηση πολλαπλών δυνατοτήτων."

 

Γνώση χωρίς όρια

 

 

"Εφαρμόζοντας τα high-performance analytics στα δεδομένα κειμένων τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη λήψη αποφάσεων" δήλωσε η Radhika Kulkarni, SAS Vice President of Advanced Analytics. "Για παράδειγμα, μια μεγάλη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών και χιλιάδες προϊόντα, μπορεί να συγχωνεύσει τα αρχεία καταγραφής των τηλεφωνικών της κέντρων με δημογραφικά και οικονομικά δεδομένα, για να βελτιώσει τους χρόνους απόκρισης των εκστρατειών marketing που υλοποιεί με τη SAS. Aν σε αυτό, τα στελέχη του marketing προσθέσουν την ταχύτητα των SAS High-Performance Analytics, μπορούν να προσαρμόσουν και να τελειοποιήσουν διαδραστικά τα οποιαδήποτε σενάρια έτσι ώστε να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης των πελατών."

 

Oι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν πραγματική αξία στις ταχύτερες απαντήσεις:

 

Χρησιμοποιώντας τα SAS High-Performance Analytics, κορυφαία αλυσίδα λιανικής στις ΗΠΑ παρέχει ειδικές τιμές ανά κατάστημα, αναλύοντας περισσότερες από 270 εκατ. τιμές προϊόντων κάθε εβδομάδα. Κάτι το οποίο απαιτούσε 30 ώρες για να επεξεργαστεί, με τα SAS High-Performance Analytics υλοποιείται πλέον σε μόλις 2 ώρες! Αποτέλεσμα αυτού είναι η συγκεκριμένη αλυσίδα να έχει πλέον τη δυνατότητα να βελτιστοποιεί τις τιμές της συχνότερα, να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς και να μεγιστοποιεί τα έσοδά της.

 

Μεγάλη ασιατική τράπεζα αποτιμά πλέον το πολύπλοκο χαρτοφυλάκιο κεφαλαιαγορών της που αποτελείται από 100.000 τίτλους, σε πολλαπλούς χρονικούς ορίζοντες με περισσότερα από 100.000 σενάρια, σε λιγότερο από 30 λεπτά με τα High-Performance Analytics της SAS, υπολογίζοντας τους κινδύνους στα χαρτοφυλάκια των on-demand, intra-day συναλλαγών.

 

Σημαντικά οφέλη από τη χρήση των SAS High-Performance Analytics μπορούν να αποκομίσουν και άλλοι κλάδοι, όπως η βιομηχανία. Συγκεκριμένα, μια βιομηχανία θα μπορούσε να αναπτύξει προγνωστικά μοντέλα από καταλόγους προϊόντων και εξαρτημάτων, οι οποίοι περιέχουν χιλιάδες αντικείμενα με πλήρεις περιγραφές. Στη συνέχεια, τα μοντέλα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ταιριάξουν νέα αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών με τις κατάλληλες πληροφορίες, και να ταξινομήσουν τις ανάγκες παραγγελιών κατά προτεραιότητα, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

 

Η οικογένεια SAS High-Performance Analytics περιλαμβάνει και άλλες λύσεις, όπως οι SAS High-Performance Risk, SAS Visual Analytics και η SAS LASR Analytic Server που βρίσκεται σε αναμονή απόκτησης της σχετικής πατέντας. Με τις συγκεκριμένες λύσεις, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις μπορούν να εξερευνούν το σύνολο των δεδομένων τους, να αναλύουν δισεκατομμύρια γραμμές δεδομένων και να απεικονίζουν τα αποτελέσματα. Τα επιχειρηματικά στελέχη μπορούν να χρησιμοποιούν το γραφικό περιβάλλον λειτουργίας των SAS Visual Analytics για να εξερευνούν τα δεδομένα, χωρίς τη βοήθεια του ΙΤ.