«Κατασκευάζουμε μία πλατφόρμα ... ώστε οι πελάτες να μπορούν να καταναλώνουν σύμφωνα με την ζήτηση, με το τι χρειάζονται και με το υι ψάχνουν» είπε ο Chris Wright, επικεφαλής τεχνολογίας στην Red Hat Inc. O Wright, μαζί με τον Dave Ward, επικεφαλής τεχνολογίας μηχανικής και επικεφαλής αρχιτέκτονα της Cisco Systems, Inc., συναντήθηκαν με την ομάδα Media της SiliconANGLE, theCUBE στο συνέδριο OpenStack Summit Vancouver 2015

και συζήτησαν για την πρόσφατη συνεργασία μεταξύ της Cisco και της Red Hat που σκοπεύει να πάει τις ανοιχτές πηγές σε νέο επίπεδο, καθιστώντας τες μία τεχνολογία αντάξια καριέρας.

 

Σύμφωνα με τον Ward, ένα συν- αναπτυξιακό πρότυπο είναι απαραίτητο για την κοινοτομία «Η ανοιχτή πηγή έχει γίνει πλέον ένα στάνταρ για την βιομηχανία» είπε. «Αν θέλετε να ξεμπερδέψετε μία κατάσταση, κάντε το μαζί, κάντε το ανοιχτά, και κάντε το καλύτερο από την κορυφή ως τα νύχια.»

Αλεξίσφαιρη εμπιστοσύνη σε εταιρικό επίπεδο

Το να αναπτύσσει, να συντηρεί και να διαχειρίζεται κανείς ένα Cloud ανοιχτής πηγής είναι αρκετά περίπλοκο, και σύμφωνα με τον Ward, «Ο αυτοματισμός είναι απαραίτητος, αλλά όχι αρκετός για να εγγυηθεί μία υπηρεσία». Πιστεύει ότι το βασικό πρόγραμμα βρίσκεται πέρα από την δομή: «Το Cloud είναι μέρος του Δικτύου, και το Δίκτυο είναι μέρος του Cloud. Όλα αυτά τα εργαλεία πρέπει να ενωθούν».

Ο Ward οραματίζεται τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον, με την άφιξη της IoT, να φέρνει 10 δισεκατομμύρια περισσότερες συσκευές στο Διαδίκτυο που θα πρέπει να διαχειριστούν, να ονομαστούν, να οργανωθούν και να ασφαλιστούν. Πιστεύει πως η πλατφόρμα Cisco/ Red Hat επιτρέπει στους διαμεσολαβητές να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του νέου αυτού τομέα ανάπτυξης.

«Πιστεύω ότι και οι δύο μας θέλουμε να δούμε τους διαμεσολαβητές να χτίζουν τις επιχειρήσεις τους πάνω στην τεχνολογία μας, γιατί είναι σταθερή, διαφανής και εύκολη στην χρήση.»