Μια ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Clarksonκέρδισαν την Τρίτη θέση στο πρώτο ετήσιο συνέδριο και διαγωνισμό Business Analytics, την άνοιξη.

Ο Dylan Dawson 15 ετών από το Lake Clear, N.Y., και ο Donald Dish 17 ετών από το Stamford, Conn., διαγωνίστηκαν με συμμετέχοντες από 12 άλλα κολλέγια και πανεπιστήμια από όλη τη χώρα στο κολλέγιο του Manhattan. Ομάδες των 2-4 προπτυχιακών φοιτητών ρίχτηκαν σε μάχη σώμα με σώμα στον διαγωνισμό, η οποία ακόνισε την γνώση τους στα analytics. Κρίθηκαν από μια επιτροπή επιστημονικών συμβούλων, ειδικούς στον χώρο και ηγέτες βιομηχανιών.

 

Η ομάδα κέρδισε 500 δολλάρια και ένα δίπλωμα για την τρίτη θέση. Ο επιστημονικός σύμβουλος BorisJukic, καθηγητής συστημάτων χειρισμού και πληροφορίας και διευθυντής των BusinessAnalytics, δήλωσε πως και ο Dawson και ο Dishaείναι καλοί μαθητές και ο διαγωνισμός τους έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση.

“Ήταν αρκετά ενθαρρυντικό να βλέπω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και το ό,τι διδάσκουμε είναι σχετικό, εφαρμόσιμο και επίκαιρο σε αυτόν τον ανερχόμενο τομέα των δεδομένων analytics”, ανέφερε.

Οι ομάδες των φοιτητών ξεκίνησαν νωρίτερα το εαρινό εξάμηνο να προετοιμάζονται για την πρώτη φάση της διοργάνωσης, όταν άρχισαν να δημιουργούν πόστερ βασισμένα στα δεδομένα και ερωτήσεις, οι οποίες ήταν διαθέσιμες στους συμμετέχοντες. Παρουσίασαν την δουλειά τους στους κριτές κατά την περίοδο των πόστερ στο συνέδριο.

Μετά την παρουσίαση των πόστερ, οι ομάδες δέχτηκαν επιπλέον ερωτήσεις και δεδομένα και μετά τους ζήτησαν να παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε μια επιτροπή επιστημονικών συμβούλων όπως επίσης και σε επαγγελματίες που εκπροσωπούσαν διάφορες βιομηχανίες και εργοδότες.

Οι ομάδες αξιολογήθηκαν από τα συνδυαστικά σκορ τους.

“Ανυπομονούμε να ξαναέρθουμε του χρόνου και πιστεύω, πως αυτός ο συγκεκριμένος τρόπος διαγωνισμού σε τέτοιου είδους ικανότητες πρόκειται να γίνει περίφημος και σε ζήτηση τα επόμενα χρόνια”, εξήγησε ο Jukic.