Έχοντας δεδομένο την καινοτομία στην Hadoop και την εξέλιξη ολόκληρης της αρχιτεκτονικής των δεδομένων, ο Bearden βλέπει μεγάλη αλλαγή στην δομή των δεδομένων.

“ Όχι μόνο η δομή των δεδομένων θα μεταφερθεί σε διαφορετική πλατφόρμα από αυτή του συναλλακτικού συστήματος της silo, αλλά ηHadoop θα δημιουργήσει μια κεντρική αρχιτεκτονική, όπου όλων των τύπων οι εργασίες μπορούν να συνυπάρχουν  και να φέρνουν μαζί τους όλα τα δεδομένα που έχουν”  δήλωσε.  “Τώρα, μπορεί κανείς να αναπτύξει τα δεδομένα που θέλει σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική ανάπτυξης θέλει και τον βολεύει περισσότερο.

Έτσι δεν παίρνει μόνο μια μοντέρνα αρχιτεκτονική δεδομένων, αλλά και μια μοντέρνα αρχιτεκτονική ανάπτυξης, όπου θα γίνεται ξεκάθαρα ποια δεδομένα είναι σε κάθε αρχιτεκτονική ανάπτυξης.”

 

Η Hadoop έχει επίσης την δυαντότητα να επηρεάσει τις επιχειρήσεις σε θεμελιώδες επίπεδο.

“Η Hadoop επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αλλάξουν τα επιχειρησιακά τους μοντέλα από το να είναι αντιδραστικά μετα-συναλλακτικά  σε διαδραστικά προ-συναλλακτικά,” επισήμανε ο Bearden. “Αυτές οι εφαρμογές νέας γενιάς μπορούν να είναι διαδραστικές. Θα είναι ένας χείμαρος ευκαιριών που θα υπάρξουν και σε μεγάλο βαθμό.”