Περίληψη άρθρου:

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, και ο πρώην σχεδιαστής της Apple, Jony Ive, επιδιώκουν να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το έργο τους για προσωπικές συσκευές με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο πιθανότατα θα ενσωματώνει την τεχνολογία της OpenAI. Στους πιθανούς επενδυτές περιλαμβάνονται η Emerson Collective και η Thrive Capital. Αυτή η συνεργασία αναμειγνύει το σχεδιασμό και τη δύναμη της AI, δημιουργώντας ανταγωνισμό για τους γίγαντες του hardware εν μέσω της ανάπτυξης της εποχής της AI στις συσκευές. Η συμμετοχή του Altman στην Humane AI και οι δεσμοί του με τη SoftBank εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το διευρυνόμενο δίκτυο συμφερόντων του. Ξεχωριστά, ο Elon Musk ανακοίνωσε την εκδήλωση για την παρουσίαση του Robotaxi της Tesla στις 8 Αυγούστου, παρά τις φήμες περί απόρριψης μιας προσιτής σειράς EV. Διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές, ο Musk επιβεβαίωσε τα σχέδια για το Robotaxi, με στόχο αυτόνομα οχήματα χωρίς πεντάλ ή τιμόνι μέχρι το 2020. Η Tesla σημείωσε πρόσφατα 1 δισεκατομμύριο χιλιόμετρα που διανύθηκαν από τα πλήρως αυτοκινούμενα οχήματά της, υπονοώντας την πρόοδο στην τεχνολογία μεταφορών παρά τις νομικές προκλήσεις και τα φιλόδοξα χρονοδιαγράμματα που βρίσκονται μπροστά μας.

 

Κύρια σημεία του άρθρου:

  • Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, και ο πρώην σχεδιαστής της Apple, Jony Ive, βρίσκονται σε συζητήσεις για να συγκεντρώσουν έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια από επενδυτές υψηλού προφίλ για τη μυστική εταιρεία προσωπικών συσκευών με τεχνητή νοημοσύνη.
  • Η προτεινόμενη συσκευή δεν θα μοιάζει με τηλέφωνο, αλλά πιθανότατα θα ενσωματώνει την τεχνολογία συνομιλιακής AI της OpenAI.
  • Η Emerson Collective και η Thrive Capital είναι πιθανοί επενδυτές με στενούς δεσμούς με τους Altman και Ive.
  • Ο Altman ήταν προηγουμένως σε συζητήσεις με τον ιαπωνικό επενδυτικό γίγαντα SoftBank σχετικά με τη χρηματοδότηση για τις φιλοδοξίες hardware που διαρρέουν στα τέλη του 2023.
  • Ο Altman είναι επίσης επενδυτής στην Humane AI, η οποία θα αποστείλει την πρώτη παρτίδα των προσωπικών της συσκευών "AI Pin" αυτό το μήνα.
  • Η συνεργασία μεταξύ του Altman και του Ive συνδυάζει τη σχεδιαστική και την AI δύναμη, ενδεχομένως ανταγωνιζόμενη τους γίγαντες του hardware καθώς η εποχή της on-device AI αναπτύσσεται, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις θολές γραμμές μεταξύ του OpenAI και των εταιρειών/συμφερόντων του Altman.

 

 

Αναλυτικά το άρθρο:

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, και ο πρώην σχεδιαστής της Apple, Jony Ive, φέρονται να βρίσκονται σε συζητήσεις για να συγκεντρώσουν έως και 1 δισ. δολάρια από επενδυτές υψηλού προφίλ για τη μυστική εταιρεία προσωπικών συσκευών με τεχνητή νοημοσύνη.

Οι λεπτομέρειες:

  • Η προτεινόμενη συσκευή δεν θα μοιάζει με τηλέφωνο, αλλά πιθανότατα θα ενσωματωθεί με την τεχνολογία συνομιλητικής AI της OpenAI.
  • Η Emerson Collective και η Thrive Capital είναι μεταξύ των πιθανών επενδυτών, και οι δύο με στενούς δεσμούς με τους Altman και Ive.
  • Ο Altman ήταν στο παρελθόν σε συζητήσεις με τον ιαπωνικό επενδυτικό γίγαντα SoftBank για χρηματοδότηση, με τα νέα για τις φιλοδοξίες του hardware να διαρρέουν στα τέλη του 2023.
  • Ο Altman είναι επίσης επενδυτής στην Humane AI, η οποία θα αποστείλει την πρώτη παρτίδα των προσωπικών της συσκευών "AI Pin" αυτό το μήνα.

 

Γιατί έχει σημασία: και θα μπορούσε να είναι ένα σκοτεινό άλογο που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους γίγαντες του υλικού καθώς η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή μεγαλώνει. Ωστόσο, το εγχείρημα εγείρει επίσης ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις θολές γραμμές μεταξύ του OpenAI και του αυξανόμενου ιστού εταιρειών/συμφερόντων του Altman.

 

 

Η παρουσίαση: Elon Musk μόλις ανακοίνωσε ότι η Tesla θα αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο πλήρως αυτόνομο Robotaxi σε μια εκδήλωση στις 8 Αυγούστου, η οποία έρχεται καθώς φημολογείται ότι η εταιρεία εγκαταλείπει τα σχέδια για μια προσιτή σειρά EVs.

Οι λεπτομέρειες:

  • Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι το εισαγωγικό EV της Tesla δεν θα κατασκευάζεται πλέον.
  • Ο Musk αποκάλεσε γρήγορα την αναφορά του Reuters "ψέμα", δημοσιεύοντας αργότερα ότι το Robotaxi θα παρουσιαστεί στις 8 Αυγούστου.
  • Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το Robotaxi της εταιρείας θα λειτουργούσε μέχρι το 2020 και δεν θα διέθετε πεντάλ ή τιμόνι.
  • Η Tesla μόλις γιόρτασε τη συμπλήρωση του ορόσημου του 1 δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων που έχουν διανύσει τα πλήρως αυτοκινούμενα οχήματά της (FSD).

 

Γιατί έχει σημασία: Η Tesla έχει ένα μεγαλεπήβολο όραμα για το μέλλον των μεταφορών  και οι πρόοδοι της τεχνητής νοημοσύνης που προέρχονται από τις εταιρείες του Musk υποδηλώνουν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι πιο κοντά απ' ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Αλλά δεδομένων των νομικών διαμάχης και της τάσης για τολμηρά χρονοδιαγράμματα, θα δούμε πότε το αυτόνομο λάστιχο θα συναντήσει πραγματικά το δρόμο.

 

Πηγή: Today's News: The Altman-Ive Collaboration in AI and Tesla's Plans for Robotic Taxis